Gyerekszoba világítás

( Termék mennyiség: 10 )

Egy gyermekszoba berendezése nem egyszerű feladat. Sok funkciót tölt be – játszótértől a tanulóhelyen és barátokkal való találkozóhelyen át a hálószobáig. Egy ilyen multifunkcionális teret kreativitással kell berendezni – nem csak a dekoráció, hanem az alapfelszerelés tekintetében is. Sok tényező fontos szerepet játszik. A világítás különösen nagy szerepet játszik. Azonban egy gyermekszobának nem csak egy fő lámpára van szüksége, hogy sötétedés után felvilágítsa a belső teret. Számos fényforrásra van szükség – mindenekelőtt egy gyermek éjszakai lámpára, amely biztonságérzetet nyújt és segít az elalvásban, valamint egy íróasztali lámpára, amely megkönnyíti a házi feladatok elvégzését vagy a rajzolást. A gyermekszoba világítása nem csak praktikus funkciót kell, hogy betöltsön. A gyerekeknek szánt tervezői lámpák gyönyörű dekorációvá is válhatnak. Bájos pillangók és unikornisok, vad dinoszauruszok, gyors versenyautók, édes medvék, mesebeli házikók vagy puha felhők, amelyek meghívják a kicsiket az álmodozó fantáziák világába... a lehetőségek végtelenek! Azonban nem minden lámpa alkalmas minden szobára – a gyerekek igényei nagyon változatosak. Hogyan válasszuk ki a megfelelőt? Mire figyeljünk a gyermekvilágítás vásárlásakor? Hogyan rendezzük el a lámpákat a szobában? Sok a kérdés. Íme néhány gyakorlati tipp, amely segít a vásárlásban!

Világítás a Gyermekszobában

A gyermekszoba világítása rendkívül fontos, mégis gyakran alábecsült elem a felszerelésben. Fő funkciója természetesen a belső tér megvilágítása és elegendő láthatóság biztosítása sötétedés után, ami lehetővé teszi a szabad mozgást a szobában, biztosítja a jó tájékozódást és a látás kényelmét. Tagadhatatlan, hogy nagy jelentőséggel bír azoknak a gyerekeknek is, akik félnek a sötéttől. A színes, játékszer-szerű éjszakai lámpák gyerekszobában, amelyek gyengéd, a gyermek szemének biztonságos fényt bocsátanak ki, segítenek leküzdeni ezt a félelmet. Ha a szobában, az ágyból látható helyen helyezik el őket – a falra akasztva vagy az éjjeliszekrényre helyezve – biztonságérzetet adnak a kicsiknek és megkönnyítik az önálló elalvást.

Hogyan Válasszunk Világítást Gyermekszobához?

Hogyan válasszunk világítást gyermekszobához? Mire kell figyelni? A gyermek életkora, tevékenységei és preferenciái kulcsfontosságúak a vásárláskor. Egy csecsemőnek teljesen más igényei vannak, mint egy aktív óvodásnak, diáknak vagy idősebb tinédzsernek. Ugyanez vonatkozik a mintákra és színekre is - egy fiús szobához való lámpa nem mindig tetszik egy lánynak, és fordítva. A világítás kiválasztása azzal kezdődik, hogy a szobát úgynevezett fő funkcionális zónákra osztjuk, majd ezekhez igazítjuk a világítást - a lámpák típusát, a fény színét és intenzitását. Ezek a következők: Alvózóna – az éjszakai lámpák lesznek a legjobb választás. Enyhe fényt bocsátanak ki és különböző formákban kaphatók, leggyakrabban vidám állatok, felhők, virágok formájában. Segítenek hozzászokni a sötéthez, ellazulni és megkönnyíteni az elalvást. A vicces karakterek, amelyek éppen az ágy felett helyezkednek el, biztosan megnevettetnek minden kicsit. Játékzóna – gyakran nagyobb területet fed le, néha – az egész szobát. Ezért jól meg kell világítani. A gyerekszobába való mennyezeti lámpák biztosan segítenek ebben. Tanulózóna – de manuális munkához, olvasáshoz vagy az asztalnál végzett egyéb tevékenységekhez is. Jól meg kell világítani. Egy asztali lámpa gyermekszobához nélkülözhetetlen lesz. Gondoskodik a szem kényelméről és segít a feladatokra koncentrálni. A világítás zónákra osztása megoldja a későbbi lámpaelhelyezési problémát is. A gyakorlat azt mutatja, hogy több, különböző intenzitású fényforrás sokkal jobban működik, mint egy általános fény – különösen éjszaka. Természetesen a lámpa megjelenése is számít. Jó lenne, ha illene a belsőépítészethez. Sok univerzális modell semleges színekben és formákban kapható, amelyek jól működnek lány és fiú szobájához egyaránt. Azonban a legfontosabb, hogy a kis tulajdonosnak tetszik. Ezért érdemes elsősorban a gyermek preferenciáit figyelembe venni – kedvenc színeit, mintáit vagy rajzfilmfiguráit.

pixel