Kerti textília

( Termék mennyiség: 81 )

A reggeli aromás kávé még csodálatosabban ízlik a friss levegőn élvezve. Az esti pihenés a kedvenc könyvvel még boldogabbá válik, ha a saját kis, intim erkélyünkön történhet. Végül is a kertünk a saját békénk oázisa, egy csendbe burkolózó hely, a zöldellő növényzet szépsége és általunk ültetett virágok illata öleli körül. Minden centiméterét aprólékos gondossággal rendezzük be, funkcionális és esztétikus hellyé téve. Számos lehetőség és hasznos dekoráció közül külön figyelmet érdemelnek a textíliák. Egy meleg takaróval burkolózunk be hűvösebb estéken. Egy dobópárna az, amit négylábú barátunk szeret majd a fa padon sütkérezni. Színes párnahuzatok azok, amelyek egyszerű berendezéseket díszítenek. Az erkélyünk a leggyönyörűbb és legdivatosabb kerti párnákat érdemli meg. Ezért, amikor egy hangulatos sarkot teremtünk a teraszon vagy a kertben, érdemes egy kicsit tovább elmerülni bennük, választva az EDAXO.hu széles termékskálájából.

Milyen anyagokból készült kerti párnákat válasszunk?

A design, a minták és a színek mellett rendkívül fontos a megfelelő anyagok és szövetek kiválasztása a kertbe. Jelenleg a piacon megtalálható kerti anyagok: természetes, mesterséges és szintetikus. Az elsők a különböző növényi részekből és állati szőrökből vagy váladékokból nyert rostok csoportjára utalnak. Legnagyobb előnyük a rendkívüli higroszkóposság, légáteresztő képesség és termoregulációs tulajdonságok. Köszönhetően nekik, bőrünk szabadon lélegzik, szabályozza a testhőmérsékletet és csökkenti az allergiás reakciók kockázatát. A legnépszerűbb természetes anyagok a juta, a len vagy a pamut. Ez a rostcsoport bőrbarátságot garantál nekünk, de emlékezzünk arra, hogy védeni kell őket a nedvességtől és az erős időjárási viszonyoktól. Ezért érdemes a természetes fotelpárnákat, takarókat és futókat kerti ládákban vagy a pavilon szekrényeiben tárolni. A mesterséges rostokat viszont polimereknek nevezett nyersanyagokból állítják elő. Közéjük tartozik a cellulóz vagy a gumi fehérje, amelyeket ezután kémiai kezelésnek vetnek alá. Ez a típusú anyag kiváló alternatíva a természetes és mesterséges rostokkal szemben, mindkét csoport tulajdonságait ötvözve. Az utolsók a szintetikus rostok - teljesen ember alkotta. A szövet előállításához szintetikus polimereket használnak, ami az anyagot ellenállóvá teszi a kemény körülményekkel szemben, pl. nedvességgel. Míg maga a poliészter allergén lehet és általában kerülni kellene a ruhaiparban, a kerti textíliákban mutathatja a legnagyobb tartósságot és ellenállást a hirtelen széllökésekkel és rövid, heves esőzésekkel szemben.

Milyen anyagot válasszunk a kerti bútorokhoz?

Az egyszerű megoldásokat és a minimalista formákat kedvelők biztosan értékelni fogják az északi visszafogottság varázsát. Természetesen ez a skandináv stílusra utal, amely több mint 100 éve nem csak belső tereinkben, hanem a kertben, az erkélyen és a teraszon is uralkodik. Ha ezt az irányzatot szeretné átvinni a kertjébe, válasszon földszíneken alapuló textíliákat, fehér, bézs és karamell színekre építve. Alternatívájuk a növényi vagy állati mintás párnahuzatok és takarók lehetnek. Ez az egyszerűség csodálatosan összeáll a klasszikus kerti bútorokkal és fehér virágtartókkal. A nyers iparosításból inspirálódott loft kertek tökéletesen illenek a nehéz textíliákhoz, enyhén durva és kiemelt textúrával. A hollywoodi pazarlástól inspirált glamour belső terek rajongói a kissé fényes, szatén vagy szatén bevonatú kerti textíliákat választhatják.

Kerti szövetek – a kert és az erkély modern berendezése

Számos inspiráló textília közül kínálatunkban megtalálható: kényelmes, tágas ülőpárnák a padlóra; kisebb, kötözős párnák, amelyeket a kedvenc székére vagy kerti padjára lehet rögzíteni; napozóágy párnák; tengerparti szőnyegek; szőnyegek és még sok más trendi, színes termék. A monokromatikus javaslatok mellett az azték minták, a dzsungelből származó motívumok és a modern stílus által inspirált geometriai formák is megtalálhatóak. Sokukat a legújabb belsőépítészeti trendekre és a legnépszerűbben használt stílusokra válaszul hozták létre. Ezek a javaslatok összhangban vannak az őrült eklektikával, a romantikus bohóval, a természetes provanszi stílussal, és a minimalista, híres skandináv stílussal. A visszafogott párnák, takarók és törölközők tökéletes kiegészítői az egyszerű berendezéseknek. A vad textíliák, amelyek szeszélyes mintákat, kontrasztos színeket és szokatlan motívumokat használnak, tökéletes háttérként szolgálnak a színes, élénk berendezésekhez. Ne féljen kísérletezni a különböző formákkal, színekkel és mintákkal, így kertjét nyugodt, bájos és rendkívül esztétikus hellyé téve. Ismerje meg az összes terméket, és alakítsa át kertjét az EDAXO.hu-val!

pixel