Kövek és pizza kiegészítők

( Termék mennyiség: 1 )

A pizzasütő kő egy speciálisan előkészített kő, amelyet a sütőben használhatunk. A pizza kővön történő sütése ropogósabbá és gyorsabbá teszi a pizzát. A pizza kő legnagyobb előnye, hogy felszívja a pizzatészta nedvességét, így az igazi olasz pizzához hasonló ízt kapunk!

Ne feledje azonban, hogy ne helyezze a követ közvetlenül az előmelegített sütőbe. Ehelyett tegye be a sütő bekapcsolása előtt, különben a kő megrepedhet. A pizza kövek akár 800 fokos hőmérsékletet is kibírnak, így biztonságosan használhatók otthoni sütőkben.

Csak pizza sütéséhez alkalmas?

A pizza kő nem csak az olasz étel elkészítésére alkalmas. Nedvességfelszívó tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmas rendkívül ropogós házi zsemlék vagy finom kenyér sütésére is. A pizza kő használatának előnyei:

  • Ideális pizza, kenyér és házi zsemlék sütéséhez,
  • Rendkívül ropogóssá teszi a süteményeket,
  • Biztosítja az egyenletes sütést, Rövidíti a sütési időt,
  • Könnyen karbantartható,
  • Kevés helyet foglal,
  • Hosszú távú befektetés – a kő nem kopik el.

 

Melyik pizza követ válasszuk?

A pizza kő jelentősen különbözik egy kerek fém tepsitől. A kövön sült pizza tökéletesen ropogós lesz, és úgy emelkedik meg, ahogy szeretné. Így otthon is olyan pizzát készíthet, ami ízében megegyezik az olasz éttermekben kínált pizzával. A kövön a pizza sokkal gyorsabban sül, és a tészta jobban emelkedik. Továbbá, a tészta nem tapad a kőhöz úgy, mint egy fém tepsihez.

Többféle pizza kő közül választhat:

  • Gránit kő – nagyon nehéz, de rendkívül tartós. Ez a kő professzionálisnak tekinthető. A gránit nem szívja fel a tészta nedvességét, így inkább vastagabb héjú pizzák sütéséhez alkalmas.
  • Kerámia kő – a legnépszerűbb pizza kő. Ezt is megtalálhatja üzletünkben. Tökéletes az otthoni konyhához. Tökéletesen ropogós, vékony pizzát süthet rajta.
  • Samott kő – szintén kiváló az otthoni sütéshez. Grillen is használható – a pizzát is újramelegítheti rajta. Próbálja ki – az íze hasonló lesz a fatüzelésű kemencében sült pizzához.

A pizza kövek különböző méretekben kaphatók – üzletünkben talál kisebb köveket, valamint olyan nagyokat is, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy az egész család számára süssön pizzát. A kövek elengedhetetlen kiegészítők a pizza otthoni sütéséhez.

Pizza sütési kiegészítők

A pizza kiegészítők nem csak a kövekről és tepsikről szólnak. Szüksége lesz egy kerek pizzavágóra is, amely megkönnyíti a pizza egyenletes adagokra való osztását. Egy éles vágó kerek pengével egyszerűvé teszi a vékony, ropogós tészta szeletelését az olvadó sajttal és feltétekkel.

A pizza készítéséhez szükséges kiegészítők közé tartozik egy széles pizzasütő lapát is, amely lehetővé teszi a pizza kényelmes eltávolítását a kőről. A lapát segítségével pontosan emelheti fel a tésztát, még akkor is, ha kissé rátapadt a kőre vagy tepsire. Egy jó minőségű lapát lehetővé teszi, hogy az egész pizzát felemelje a tálcáról, és könnyedén áthelyezze egy tálaló tányérra.

Egészítse ki otthoni pizza készletét egy nagy tálaló tányérral vagy deszkával. Így elegánsan tálalhatja a szeletelt pizzát vendégeinek vagy családjának. Választhat klasszikus kerámia tányérokat vagy hornyolt felületű fa deszkákat. A választás attól függ, milyen stílusban szeretné tálalni a pizzát.

A pizza otthoni elkészítése nagy élmény lehet, és nem kell bonyolultnak lennie. A megfelelően megválasztott pizza sütési kiegészítők garantálják, hogy a pizzája olyan ízű lesz, mint amit egy étteremben fogyaszthatna.

Érdekes ötlet lehet a kövek és kiegészítők használata a pizza grillen vagy szabadtéri tűzrakóhelyen történő sütéséhez. Hagyományosan a pizzát fatüzelésű kemencében vagy speciális elektromos sütőkben sütik. A nyílt lángon sült pizza, a sütő helyett, még finomabb ízű lesz. A gázgrillekhez készült pizza sütési kiegészítők is nagyon népszerűek. Ne féljen kísérletezni, és teljesen új ízeket teremteni. Otthoni pizza sütésénél pontosan olyan feltéteket használhat, amilyeneket a legjobban szeret. A tészta vastagságát is az Ön preferenciáihoz igazíthatja. A házi pizza vastag héjjal és sok egészséges feltéttel kiváló ötlet egy ízletes családi étkezéshez.

pixel