Kertészkedés

( Termék mennyiség: 2 )

A tavaszi kertészkedés az első szabadtéri tevékenységek egyike a hosszú, hideg időszak végére várva. Ahhoz, hogy ezeket a tevékenységeket hatékonyan és a növények számára előnyösen végezzük, elengedhetetlen a szükséges eszközökkel és kiegészítőkkel való felszerelkezés.

Kerti szerszámok

A kertbarátok és a zöldségek, gyümölcsök termesztéséhez szükséges alapkészlet kerti szerszámokat tartalmaz, mint például ásókat és kapákat, amelyek megkönnyítik a talaj előkészítését az ültetéshez. Olyan eszközök, mint a talajnedvesség-mérő, gyepszellőztető, gyomhúzók vagy gyümölcsszedők is segítenek a megfelelő kertápolásban. Egyre inkább használják az agrotextíliákat, amelyek védelmet nyújtanak a növényeknek a gyomok terjedése vagy a fagy ellen. Az alapvető kiegészítőket, mint az öntözőkannák és kerti ásók sem szabad elfelejteni.

Kerti feladatok

A környezet rendben tartása érdekében érdemes beruházni kerti ládákba, amelyek nemcsak kerti táskák és eszközök tárolására használhatók, hanem kerti bútorok párnáira vagy a kerti szerves hulladékok tárolására szolgáló komposztálókra is. Ezek viszonylag kevés helyet foglalnak el, esztétikusak, és egyidejűleg kiváló természetes trágyát halmoznak fel. A munkába fektetett erőfeszítés hiábavalóvá válhat, ha nem védjük meg a kertet a betolakodó állatoktól. Madár- és rágcsálóriasztók garantálják a védelmet, hatékonyan elriasztva a nem kívánt vendégeket a kertben. Azok, akiknek csak egy erkély áll rendelkezésükre, nem kell lemondaniuk a kertészkedés szenvedélyéről. Megoldást jelentenek az erkélyre szánt üvegházak. Vízszintes szerkezetüknek köszönhetően több kedvenc növényfajt is termeszthetnek, miközben nem foglalnak sok helyet. A megfelelő felszerelés a kerti munka megkezdése előtt garantálja a növények megfelelő növekedését és jó állapotban tartását.

Mely zöldségeket ültessük egymás mellé?

Zöldségek ültetésekor fontos megjegyezni a helyes művelési gyakorlatokat. Előnyös bizonyos zöldségeket egymás mellé ültetni. Közelségük jelentősen befolyásolhatja növekedésüket és termésük minőségét. Egyes zöldségek előnyösen vagy hátrányosan hathatnak egymásra. A megfelelően elrendezett zöldségágyások ugyanolyan fontosak, mint a trágyázás, gyomlálás vagy talaj lazítása. A növények megfelelő egymás mellé ültetése lehetővé teszi, hogy a zöldségek támogassák egymást, felgyorsítsák fejlődésüket és ellenálljanak a betegségeknek és kártevőknek. Ezek a jellemző tulajdonságok és összefüggések a növények közötti vetésforgatás során, amely minden kertben az ajánlott művelési forma, legalább két növényfajtát váltakozva ültetve több sorban vagy egyetlen sorban.

Amikor zöldségek egymás mellé ültetéséről dönt, fontos figyelembe venni a megfelelő vetésforgót a parcellán. Egymáshoz közeli növények csak több év elteltével ültethetők ugyanazon a helyen. Amikor bizonyos zöldségeket egymás mellé ültet, szintén fontos figyelembe venni növekedési ütemüket, gyökértípusukat és érési idejüket.

pixel