Hőálló edények

( Termék mennyiség: 1 )

Szereti egyszerűsíteni az életét, különösen a konyhában? Jönnek vendégek? A hőálló edények gyors, ízletes és tápláló ételek megoldását jelenthetik, amelyek nem igényelnek sok időt. Hőálló edényekkel gyorsan készíthet édes vagy sós finomságokat. Csak tegye az összetevőket az edénybe, locsolja meg a kívánt szósszal, és süsse meg rengeteg reszelt sajttal. Mivel az edények hőálló anyagból készülnek, biztonságosan beteheti őket a sütőbe. Ha maradék marad, tegye az edényt a hűtőbe, és másnap melegítse újra.

Hőálló edények – Milyen anyagot válasszunk?

A hőálló edények különböző anyagokból készülnek, mint például alumínium, rozsdamentes acél, kerámia, porcelán, üveg vagy öntöttvas. A legnépszerűbb mindennapi választás az üveg hőálló edény. Ezek rendkívül hőállóak, mikrohullámú sütőben és fagyasztóban is használhatók. Könnyen tisztíthatók mosogatógépben. Az üveg átláthatóságának köszönhetően tiszta képet kap a sütés alatt álló ételekről. Vizuálisan különösen alkalmasak modern környezetbe, de jól illeszkednek rusztikus stílusokhoz is. A stílusos és praktikus kerámia sütőedények nemcsak ételek elkészítésére, hanem újramelegítésére vagy tálalására is alkalmasak. A kerámia hőálló edények hosszú ideig megőrzik az ételek hőmérsékletét. Mind a sütőkben, mind a mikrohullámú sütőkben használhatók. Használati kényelmüket növeli, hogy mosogatógépben tisztíthatók. Az edények eredeti színei nemcsak funkcionálisak, hanem rendkívül esztétikusak is.

Hőálló edények – A legnépszerűbb méretek

A hőálló edényekkel az olyan kulináris finomságok, mint a rakott ételek, lasagnák vagy felfújtak elkészítése rendkívül egyszerűvé válik. Az edények közötti különbségek nemcsak az anyagban, hanem a méretben is rejlenek. Íme a legnépszerűbb méretek és kapacitások az Edaxo.hu-n található hőálló edények közül: Kis méretek, körülbelül 10 cm átmérővel, egyéni adagok édes vagy sós ételekhez, vagy 10 cm-es négyzet alakú formákhoz. Ezek a kis kerámia edények használhatók felfújtak sütésére vagy tojások sütésére reggelire.

Kisebb háztartások, egy vagy két fő részére, 1,2-2,2 liter kapacitású hőálló edényeket használnak, amelyek húsok pácolására is alkalmasak.

Három-négy fős családok 3 literes kapacitású sütőedényeket választanak. Nagy családok számára egy 5 literes hőálló edény tökéletes a rakott ételekhez. A bemutatott formák között hagyományos méretű edények is találhatók, amelyek ideálisak rakott ételek, húsok vagy más vacsoraételek elkészítéséhez, valamint ramekinek.

Sütőedény – Válassza a legjobbat

A sütőedények nemcsak húsok sütéséhez elengedhetetlenek. Különféle rakott ételeket, vegetáriánus fogásokat és sült desszerteket is készíthet bennük. Különböző méretekben és formákban kaphatók, érdemes néhányat otthon tartani különböző adagméretekhez. Az üveg sütőedények nagyon kényelmesen használhatók. Az átlátszó falakon keresztül könnyen ellenőrizheti, hogy az étel elkészült-e, és nem égett-e le az alja. A sütőedények nemcsak hőálló üvegből, hanem különböző fémekből és kerámiából is készülnek. Miért érdemes kerámia sütőedényeket használni?

A kerámia sütőedények nagyon népszerűek a főzés szerelmesei között. A kerámia hosszú ideig megtartja a hőt, és kiválóan alkalmas különféle ételek és sütemények sütésére. A kerámia sütőedények szintén nagyon esztétikusak. Az ételt közvetlenül a sütőből szolgálhatja fel, anélkül, hogy másik edénybe kellene áthelyeznie – mert a kerámia sütőedények egyszerűen gyönyörűek.

Hőálló edény fedéllel

A nagy sütőedényeket gyakran fedéllel vásárolják. A fedél segít megakadályozni, hogy az étel gyorsan kihűljön, miután kivették a sütőből. Ezenkívül megvédi a rakott ételek felső rétegét az égéstől, különösen légkeveréses vagy felső fűtési módok használata esetén. Ha az ételt meg akarja pirítani, egyszerűen vegye le a fedelet röviddel a sütés vége előtt.

Hogyan válasszunk hőálló edényt?

Ahogy már említettük, jó, ha több mint egy hőálló edény van a konyhában. Kis hőálló edények tökéletesek desszertekhez vagy hagymalevesek sütéséhez. Nagy kerámia sütőedények kiválóak mindenféle húsokhoz és sült ételekhez. Rakott ételekhez jó, ha van egy üveg sütőedény. Válasszon jó minőségű hőálló edényt – olyat, amelyet biztonságosan lehet mosogatógépben mosni.

pixel