Szőnyegek

( Termék mennyiség: 17 )

Modern Szőnyegek a Nappaliba

A modern nappali szőnyegek jelentősen kisebbek, mint amilyeneket szüleink otthonában találunk. Ma a szőnyegek kizárólag dekoratív célokat szolgálnak. A klasszikus, padlót borító shaggy szőnyegek helyett kis, stílusos futószőnyegeket választunk. Segítségükkel feloszthatjuk a szobát zónákra, vagy kiemelhetünk egy adott területet. Látogasson el üzletünkbe, ahol gyönyörűen szőtt szőnyegeket kínálunk.

Mit Kell Figyelembe Venni a Szőnyeg Választásakor?

A megfelelő szőnyeg kiválasztása a méret kiválasztásával kezdődik. Ez fontos a helyiség megfelelő arányainak fenntartása érdekében. Ne feledje, a szőnyeg nem akadályozhatja a normál tevékenységeket, ezért ha nagy szőnyeget szeretne lefektetni, hagyjon körülbelül 90 cm-t a szőnyeg szélei és a falak között. Egy kis szőnyeg a dohányzóasztal alatt akkor mutat a legjobban, ha felülete körülbelül 30 cm-rel túlnyúlik az asztal szélein.

Ha szőnyeget szeretne helyezni az étkezőasztal alá, ne feledje, hogy a méretének lehetővé kell tennie a székek normál használatát, azaz azoknak is a szőnyegen kell lenniük. Az oldalankénti 120 cm elegendő ahhoz, hogy a szőnyeg betöltse funkcióját és nagyszerűen mutasson.

A nappali szőnyegek lehetnek egyszínűek vagy mintásak. Hogyan válasszuk ki a színeket? Válasszon a nappali szőnyeget olyan színvilágban, amely illeszkedik a belső tér többi eleméhez. A függönyök vagy a kanapépárnák színével megegyező szőnyeg bevált módja az összhang megteremtésének.

Ha vizuálisan nagyítani szeretné a teret, válasszon világos színű szőnyeget. Ha gyakorlati okok ezt nem engedik, nagyszerű alternatíva a geometriai mintákkal rendelkező modern szőnyegek. Válasszon olyan mintát, amely a szőnyeget nagyobbnak mutatja, mint amilyen valójában.

Az utóbbi szezonokban nagyon divatosak lettek a virágminták – nagy virágrajzok sötét alapon. Ne feledje, hogy egy ilyen szőnyeg vizuálisan csökkenti a szobát, ezért csak nagy nappalikban vagy világos helyiségekben alkalmas.

Modern Nappali Szőnyegek – Melyiket Válasszuk?

A modern nappali szőnyegek széles vastagsági, szálhosszúsági és szövési skálán kaphatók. A megfelelő választás érdekében itt egy rövid leírás a különböző típusú szőnyegekről.

Szőnyegtípusok

Természetes szőnyegek – gyapjúból, pamutból, selyemből, sisálból, jutából vagy bőrből szőtt szőnyegek. A természetes anyagokat évszázadok óta használják szőnyegkészítéshez. Gyapjú szőnyegek rendkívül elegánsak és antisztatikusak, a szálhosszúság testreszabható. Pamut futószőnyegek a skandináv stílus alapdarabjai, praktikus előnyökkel, mint a gépi mosás lehetősége és a testreszabható minták.

Sisal szőnyegek hipoallergének. Juta szőnyegek tökéletesek a boho dekorhoz, tartósak és gyakran nyitott szövésűek, amelyek szépen megmutatják a padlódeszkákat.

Szintetikus szőnyegek – megfizethetőbbek, mint a természetes szőnyegek, egyaránt tartósak és könnyen karbantarthatók. Sok gyártó most újrahasznosított anyagokból készült szőnyegeket kínál. Poliamid szőnyegek bármilyen színre festhetők, óriási választékot kínálva. Tartósak és kopásállóak. Akril szőnyegek nem fakulnak ki még közvetlen napfényben sem, és könnyen tisztíthatók. Poliészter szőnyegek puha tapintásúak és meggyőzően utánozzák a természetes szöveteket alacsonyabb áron.

Viszkóz szőnyegek elegáns, enyhén fényes felületűek, kellemes tapintásúak, de kevésbé ellenállók a kopásnak. Mint más szintetikus szőnyegek, ezek is olcsók. A szőnyegek szálhosszúságukban is különböznek, és több típusba sorolhatók:

  • Sima szövésű szőnyegek – simák és szálmentesek, gyakran természetes szövetekből készülnek.
  • Rövid szálú szőnyegek – hosszuk legfeljebb 3 cm.
  • Mintás vágott szőnyegek – érdekes textúrákkal.
  • Shaggy szőnyegek – hosszú, bolyhos szálakkal, általában szintetikus szálakból.<l/i> Műszőrme szőnyegek.

    Szőnyegek a Nappaliba

    Kis nappali szőnyegek már több szezon óta trendinek számítanak. Leggyakrabban a kanapé előtt, a dohányzóasztal környékén helyezik el őket. Egy puha, stílusos szőnyeg a nappaliban otthonos légkört teremt a pihenőhelyen.

 

pixel