Kancsók és teáskannák

( Termék mennyiség: 25 )

Kávéfőző

A kávéfőző egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi, hogy finom, gazdag ízű kávét készítsünk zacc nélkül. Az egész folyamat nem csak az ital alapvető ízére van hatással, hanem nagyon egyszerű és gyors is, így könnyen elkészíthetünk több csésze kávét minden reggel. Az Edaxo-nál különböző kávéfőző modelleket találhat, amelyek szerkezetükben, kialakításukban és kávéfőzési módszereikben különböznek egymástól. Itt röviden bemutatjuk a legnépszerűbb modelleket!

Francia presszó kávéfőző – más néven dugattyús kávéfőző. Ez az eszköz megfizethető és nagyon könnyen használható. Lehetővé teszi, hogy finom kávét készítsünk felesleges zacc nélkül. A kávéfőzőnek van egy üveg hengerje dugattyúval és egy finom hálós szűrővel. Ez a szerkezet megkönnyíti a zacc elválasztását. Hogyan kell használni? Tegyen kávét a hengerbe, majd öntsön rá vizet. Körülbelül 5 perc múlva használja a dugattyút, hogy elválassza a zaccot az italtól.

Csepegtetős kávéfőző – ez a kávéfőző is olcsó és könnyen használható. Egy kancsóhoz hasonlít, és egy tölcsérrel rendelkezik, amelybe papír vagy fém kávészűrőt helyezünk. Tegyen bele kávébabokat, majd öntsön rá vizet a szűrőn keresztül. A kávé intenzitása a babok és a víz arányától függ.

Moka kávéfőző – általában moka edényként ismert, ez az eszköz világszerte elismert a kávérajongók körében. A moka edény egy kis vízforralóhoz hasonlít, amelyet a tűzhelyen melegítenek. Három részből áll – egy alsó kamrából a víz számára, egy felső kamrából a lefőzött kávé számára, és egy középső kamrából, amely szűrőt tartalmaz a kávébabokhoz. A kávé nyomás alatt fő. Az alsó kamrában lévő víz melegítése során a nyomás alatt feljebb halad a kávébabokon keresztül a szűrőben. Ez egy igazán gazdag, intenzív és aromás italt eredményez.

Melyik kávéfőzőt válasszuk?

Aromás és ízletes kávét többféleképpen is készíthetünk – francia presszóval, csepegtetős kávéfőzővel, kávékancsóval vagy moka edénnyel. Az igényeinktől függően, amikor kiválasztjuk a megfelelő kávéfőzőt, több szempontot is figyelembe kell vennünk.

Kapacitás – attól függően, hogy hány ember számára készít kávét, az Edaxo 850 ml kapacitású kávéfőzőket, literes kancsókat, négy csészére alkalmas moka edényeket és sok más változatot kínál.

Anyag – a kávéfőzőknek jó minőségűeknek kell lenniük, és olyan anyagból kell készülniük, amely ellenáll a sérüléseknek és a magas hőmérsékletnek. Nem szabad, hogy torzítsák a kávé ízét. Üzletünkben választhat porcelán kávékancsót, üveg kávékancsót, vagy tartós öntöttvas vagy kerámia edényeket.

Dizájn – személyes preferenciáktól függően üzletünk különböző stílusú, színű és formájú kávéfőzőket kínál, hogy megfeleljenek a különböző belső terek és ízlések igényeinek.

Kávé- és teakancsó – milyen dizájnt válasszunk?

Egy érdekes kávé- vagy teakancsó nemcsak finom italt tárol, hanem asztali díszként is szolgálhat. Az üveg kávékancsó tökéletes hideg kávé tálalásához, a kerámia kancsó hangulatos belső terekhez illik, az öntöttvas kancsó pedig kiemeli az ital intenzív aromáját és egzotikus ízét. Az Edaxo széles választékot kínál kávé- és teafőző edényekből.

Porcelán kancsó – a legnemesebb kerámia anyag a porcelán. A 18. században, amikor Európában népszerűvé vált, fehér aranynak nevezték és rendkívül nemesnek és értékesnek tartották. Még ma is értékelik a gyönyörű edények szerelmesei és a kifinomult tárgyak rajongói. A porcelán kávékancsó illik mind a romantikus, mind a minimalista vagy rusztikus stílusokhoz. Segít meghitt hangulatot teremteni a szobában, miközben hosszú ideig melegen tartja az italt. Az Edaxo-nál kapható porcelán kancsók sokféle mintában, méretben, színben és stílusban elérhetők, így biztosan talál valami megfelelőt. A porcelán kávékancsó kiváló ajándékötlet is számos alkalomra.

Üveg teakancsó – ezek a kancsók egyszerű, minimalista és modern formákban, valamint elegáns díszítésekkel is elérhetők. Néhányuk melegítővel és főzővel is felszerelt. Az üveg kancsók különösen alkalmasak virágos vagy gyümölcsös italokhoz, mentás citromos jegesteához, vagy jégkockás hideg kávéhoz. Amikor üveg tea- vagy kávékancsót választ, figyeljen a fedélre. Segít hosszabb ideig fenntartani a forró italok hőmérsékletét. A fedél nélküli kancsók csak hideg italok készítésére alkalmasak.

Öntöttvas kávé - és teakancsó – az öntöttvas kancsók a legstrapabíróbb és hőállóbb edények közé tartoznak a kávé vagy tea főzéséhez. Sok éven át tartanak, mert nagyon nehezen törhetők vagy károsíthatók. Ezenkívül egyedi dizájnjuk nemcsak tartós és szilárd, hanem dekoratív darab is a rusztikus belső terekben vagy a japán stílusú konyhákban vagy nappalikban. Azonban ne feledje, hogy az öntöttvas kancsókat nem szabad mosogatógépben mosni vagy mikrohullámú sütőben használni. Ezek az edények nem alkalmasak indukciós főzőlapokhoz vagy más elektromos tűzhelyekhez. Üzletünk kínálatában egyéni öntöttvas kancsók mellett csészékkel ellátott szetteket is talál, amelyek tökéletesek baráti összejövetelekhez vagy stílusos ajándékként.

Hogyan használjuk a kávéfőzőt?

Hogyan készítsünk intenzív és gazdag főzetet csodálatos ízzel és aromával? A legegyszerűbb módszer a kávé készítésére természetesen az, ha őrölt kávét teszünk egy csészébe vagy bögrébe, majd közvetlenül a vízforralóból öntünk rá forró vizet. Ez kétségtelenül a leggyorsabb módszer, de azok számára, akik értékelik a jó kávé ízét és a zaccmentes italt, sokkal jobb módszerek állnak rendelkezésre. Érdemes megjegyezni, hogy a kávé készítéséhez használt eszköz típusa és a főzési technika befolyásolja az ital ízét és intenzitását.

Hogyan készítsünk kávét egy francia presszó kávéfőzővel? Tegyen egy púpozott teáskanál durvára őrölt kávét a kancsóba, majd öntsön rá forrásban lévő vizet. Ne töltse meg a kancsót teljesen. Keverje meg a kész italt egy kanállal, zárja le a fedelet, és várjon körülbelül 5 percet, amíg a kávé kifő. Használja a dugattyút, hogy lassan és egyenletesen nyomja le a kávézaccot. Az összes kávézacc a kancsó alján gyűlik össze, míg a tiszta és gazdag főzet a szűrő fölött lesz, készen a fogyasztásra. Az ilyen kávé készítésének teljes folyamata rendkívül gyors és egyszerű.

És hogyan készítsünk kávét egy kávéfőzőben, amelyet általában moka edénynek neveznek? Ez az eszköz egy alsó víztartályból, egy szűrős tölcsérből a kávé számára, és egy fő kamrából áll, ahol a kész főzet összegyűlik. Öntsön vizet az alsó tartályba, és helyezze a moka edényt a tűzhelyre. Amikor a víz forrni kezd, gőz szabadul fel a kávéfőzőből, és a keletkező nyomás a folyadékot a tölcséren keresztül felfelé nyomja. Az útja során a felső kamrába vezet, ahol a kávérétegen és a szűrőn keresztül halad át, amely eltávolítja a zaccot. Végül az aromás, szűrt kávé eléri a felső kamrát. Amikor a gőz kezd kiáramolni a moka edény tetején lévő kifolyóból, az azt jelzi, hogy a főzési folyamat befejeződött.

Tekintse meg a teljes kínálatot az EDAXO.hu oldalon, ahol különböző típusú kávé- és teafőző edényeket talál számos mintában, színben és méretben. Biztosak vagyunk benne, hogy talál valami megfelelőt magának vagy tökéletes ajándékot szeretteinek!

pixel