Milyen előételek egy grillpartira? Receptek gyors előételekhez

2024-04-17
Milyen előételek egy grillpartira? Receptek gyors előételekhez

Amikor a nyári nap süt, csak egy dolgot jelenthet: grillezés ideje! A nyári összejövetelek a grillezett húsokról szólnak, de az előételek és harapnivalók is szükségesek. Ezek változatossá teszik az étkezést, és alternatívát kínálnak azoknak a vendégeknek, akik nem szeretik a húst vagy nem ehetik. Ráadásul a grillezés időt vesz igénybe, így ha nem akarod, hogy vendégeid éhezzenek, érdemes előételeket kínálni!

Gyors előételek a grillhez - Receptek

Nincs időd gondolkodni a hétvégi grillezés köreteiről? Készítettünk néhány receptet grillezett zöldséges előételekhez és finom harapnivalókhoz.

Egyszerű fokhagymás kenyér sajttal

Készíts elő:

  • egy nagy sütőlapot,
  • sütőfóliát,
  • tálalódeszkát.

Hozzávalók:

  • 1 bagett vagy francia kenyér,
  • fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva,
  • vaj,
  • mozzarella sajt.

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, légkeveréses funkcióval.
  2. Vágd félbe a bagettet vízszintesen.
  3. Készíts fokhagymás vajat egy tálban – keverd össze a vajat fokhagymával (használhatsz aprított medvehagymát is).
  4. Kend a fokhagymás vajat a bagettre, és szórd meg mozzarella sajttal.
  5. Helyezd a bagetteket a sütőlapra. Sütésig, amíg a sajt szépen megpirul.
  6. A sütőből kivéve vágd kisebb adagokra a bagetteket.
  7. Tálald fa deszkán.

Guacamole tortillával

Készíts elő:

  • egy tálat,
  • vágódeszkát,
  • tálalótálakat.

Hozzávalók:

  • 2 érett Hass avokádó,
  • 2 teáskanál lime lé,
  • 2 evőkanál aprított koriander,
  • ¼ csésze aprított vöröshagyma,
  • ½ jalapeno, magokkal együtt (finomra vágva),
  • ¼ teáskanál só.

Elkészítés:

  1. Vágd félbe az avokádót, és távolítsd el a magot. Kanalazd ki a húsát, és tedd egy nagy tálba.
  2. Add hozzá a lime levet és a sót, majd törd simára.
  3. Keverd hozzá a vöröshagymát, a jalapenót és a koriandert. Hagyd állni egy ideig, hogy az ízek összeérjenek.
  4. Tálald tortillával vagy kedvenc chipsed kíséretében.

Fűszeres tortilla tekercsek

Készíts elő:

  • vágódeszkát,
  • reszelőt,
  • alapanyag tálakat,
  • sütőlapot,
  • tálaló tálat.

Hozzávalók:

  • 2 nagy tortilla (vagy 3 kicsi),
  • 1 csomag krémsajt,
  • 1 csésze reszelt cheddar sajt,
  • 5 szelet bacon, megsütve és apróra vágva,
  • 2-3 jalapeno paprika, magozva és kockázva,
  • ¼ - ½ teáskanál fokhagymasó,
  • só és bors ízlés szerint.

Elkészítés:

  1. Egy kis tálban keverd össze a megpuhított krémsajtot. A levegősebb állag érdekében használj elektromos mixert. Add hozzá a sajtot, a bacont és a jalapenót. Ízesítsd fokhagymasóval, sóval és borssal ízlés szerint.
  2. Kend egyenletesen a tortillára.
  3. Szorosan tekerd fel a tortillákat, csomagold fóliába, és tedd hűtőbe 2 órára vagy egy éjszakára.
  4. Vágd le a végeket, és szeleteld 6-8 darabra a tortilla tekercseket.
  5. Hidegen tálald, vagy melegítsd a sütőben 180 fokon 10 percig egy kiolajozott sütőlapon.

Görögdinnye nyársak prosciuttóval

Készíts elő:

  • nyárs pálcikákat,
  • vágódeszkát,
  • tálalódeszkát.

Hozzávalók:

  • ½ kicsi görögdinnye, meghámozva és darabokra vágva,
  • ½ sárgadinnye, meghámozva és egyenlő darabokra vágva,
  • ½ Galia dinnye, meghámozva és kis darabokra vágva,
  • 10 szelet prosciutto,
  • 2 mozzarella golyó,
  • egy marék bazsalikomlevél,
  • balzsamecet.

Elkészítés:

  1. Nyársra húzd sorrendben: görögdinnye, sárgadinnye, Galia dinnye, prosciutto, mozzarella és bazsalikom.
  2. Helyezd a nyársakat egy tálcára, csorgasd meg balzsamecettel, és szórd meg extra bazsalikomlevelekkel.

Hogyan tálaljuk a hideg előételeket a grillhez?

Reméljük, kipróbálod receptjeinket. Nem bonyolultak – ezek valóban gyors előételek a grillhez. Tökéletesen illenek a húsokhoz, és kellemesebbé teszik a várakozást a főételre. Végezetül néhány szó az előételek és harapnivalók tálalásáról a grillhez.

Az esztétikus tálalás nagyon fontos, ezért készíts tálakat a szószokhoz, és tálald a hideg előételeket nagy fa deszkákon. Ez nagyon kényelmes és stílusos módja a harapnivalók tálalásának.

Ne feledd, hogy a szabadban eszel. A rovarok hívatlan vendégek, akik elronthatják az étvágyat. Ezért még az egyszerű előételeket is érdemes védeni a rovaroktól és a szennyeződésektől. Jó megoldások a fedők, amelyek emellett hővédelmet is nyújtanak.

A tökéletes grillezéshez finom húsok, ropogós saláták és megfelelően hűtött italok tartoznak. Boltunkban megtalálod azokat a kellékeket, amelyek segítenek az előételek elkészítésében és tálalásában.

Mutass többet Április 2024
pixel