Tömítőszalag - 5 perc alatt rögzíti a zuhanytálcát

2024-06-27
Tömítőszalag - 5 perc alatt rögzíti a zuhanytálcát

Pocsolyák a fürdőszobában – Mi okozza őket?

Ha a zuhanytálca vagy a kád alól kicsorduló vízfolyásokat látsz a padlón fürdés vagy zuhanyzás után, tudhatod, hogy valami nincs rendben a fürdőszobában. Gyorsan kell cselekedned, mert a falakon és a padlón lévő nedvesség az első lépés a káros penész és gombák növekedése felé. A társasházban lévő szivárgó vízvezetékek egy másik problémát jelentenek – hamarosan számíthatsz a szomszéd látogatására, akinek csúnya foltok vannak a mennyezetén.

Először ellenőrizd, honnan származik a szivárgás – lehet, hogy a zuhanyajtó szivárog, vagy a zuhanyfüggöny nem működik megfelelően. Ha itt minden rendben van, mélyebbre kell néznünk a szivárgások okainak felderítéséhez.

Két oka lehet a szivárgásnak – hibás vízvezetékek vagy a zuhanytálca vagy kád és a fürdőszoba falai közötti tömítés hiánya. Először ellenőrizd, hogy a szifon és a lefolyócső közötti kapcsolat szoros-e. A második kritikus pont a tömítések – lehet, hogy a tömítések elhasználódtak, és ezért engedik át a vizet. Szükség lehet egy vízvezetékszerelőre, különösen, ha a zuhanytálca be van építve, és nehéz hozzáférni a szerelvényhez.

Hogyan tömítsük el a szivárgó zuhanytálcát?

Ha nem a csövek és tömítések okozzák a szivárgást, megmenekültünk. Magunk is megjavíthatjuk a fal és a zuhanytálca vagy kád közötti tömítés hibáját. Nem szükséges szakember vagy speciális szerszámok ehhez. Egy ügyes tömítőszalag minden, amire szükséged van. A Wenko szakemberei számos megoldást kínálnak a fürdőszobai problémákra. Ma bemutatunk egy szalagot, amely 5 perc alatt tömíti el a szaniter árukat.

A zuhanytálca körüli szivárgásokat a helytelen tömítés okozza – gyenge minőségű szilikon, amely idővel kimosódott, vagy a szakember, aki a zuhanytálcát vagy kádat telepítette, nem fejezte be teljesen a munkát. Az ilyen mikroszivárgásokat nehéz megtalálni – a víz nem ott jelenik meg, ahol a tényleges lyuk van. A problémát átfogóan kell kezelni, a zuhanytálca vagy kád teljes kerületének tömítésével.

A Wenko zuhanytálca tömítőszalagja rugalmas polietilénből készült, így könnyen és pontosan telepíthető. Fehér színű, így bármilyen fürdőszobába illeszkedik. A fürdőszobában erős vegyszereket használunk a tisztításhoz, ezért a szalag ellenáll a tisztítószereknek és tisztítószereknek. Mechanikai sérülésekkel szemben is ellenálló, ami jelentősen meghosszabbítja az élettartamát. A szalag megrendelése előtt mérd le a zuhanytálca vagy kád kerületét, hogy biztosan elegendő legyen a teljes terület tömítésére.

Hogyan telepítsük a tömítőszalagot?

Kezdd a zuhanytálca vagy kád teljes kerületének alapos tisztításával. A felületet zsírtalanítani és szárítani kell – csak így fog az öntapadó ragasztó megfelelően tapadni. El kell távolítani a régi szilikon maradványokat is, amit alaposan felmelegítve tehetünk meg. Egy hajszárító kiválóan alkalmas erre. Rögzítsd a szalagot úgy, hogy a fal és a szaniter áru közötti varrat a szélessége közepén legyen – a szalagnak egyenletesen kell fednie mind a csempéket, mind a zuhanytálca szélét.

Fokozatosan alkalmazd a szalagot – ne távolítsd el az egész ragasztófedelet egyszerre. Lassan, centiméterről centiméterre alkalmazd, nyomd a szalagot, hogy elkerüld a gyűrődéseket és a légbuborékokat. Ügyelj arra, hogy szépen nézzen ki – nagyon fontos az egyenletes alkalmazás és a sarkok megfelelő beillesztése. A szalag alkalmazását néhány órával a tervezett fürdés előtt végezd el – a ragasztónak időre van szüksége, hogy jól tapadjon a felülethez. Így biztos lehetsz benne, hogy a kád vagy zuhanytálca többé nem okoz problémát.

Mutass többet Június 2024
pixel